Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki sernik z ricotty na owsianym spodzie z owocami sezonowymi.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2119
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 372
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 795
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17262
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2119
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 372
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 795
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17262
Składniki
Przygotować tortownicę o średnicy 22 cm. Piekarnik nagrzać do 180C. Płatki nieco pokruszyć i wsypać do miski. Miód, masło i cynamon włożyć do małego garnuszka, postawić na gaz i podgrzewać do rozpuszczenia składników. Dodać do płatków i dobrze wymieszać. Masę włożyć do tortownicy dociskając do spodu. Piec przez 10 minut i pozostawić do ostygnięcia. Ricottę odsączyć z wody i włożyć do średniego garnka. Dodać ser, mleko skondensowane i śmietankę, zmiksować do uzyskania gładkiej masy. Następnie wmieszać rozpuszczoną żelatynę. Przygotowaną masę wylać na całkowicie schłodzony spód, udekorować owocami i wstawić do lodówki na minimum 4 godziny.