Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszła ochota na coś słodkiego proponuję upiec sernik z żurawiną i rodzynkami. Sernik smaczny na kruchym spodzie , a masa serowa delikatna i puszysta z dodatkiem pysznych rodzynek i żurawiny.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6323
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 792
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 354
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6323
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 792
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 354
Składniki
Składniki na ciasto wkładamy do miski, następnie zagniatamy ciasto, zagniatamy tak długo aż składniki nam się dobrze połączą. Wylepiamy ciastem tortownicę o średnicy 26 cm. Cukier i cukrem waniliowym miksujemy z żółtkami dodajemy do sera i dokładnie mieszamy, dodając mąkę ziemniaczaną, pianą ubitą z białek. Dodajemy rodzynki, żurawinę i kawałki czekolady - delikatnie mieszamy. Masę serową przekładamy na ciasto i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Pieczemy około 50 minut. Po upieczeniu ciasto zostawiamy do przestygnięcia. Po przestygnięciu sernik polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą i posypujemy płatkami kokosowymi lub wiórkami kokosowymi.