Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 43
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 81
Udka z kurczaka z airfryiera przypominają uwielbiane przez wszystkich paniero...
Odsłon: 607
Te bajecznie proste i pyszne ciastka owsiane bez cukru przygotujesz tylko z 3...
Odsłon: 2972
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 3491
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2689
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 43
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 81
Udka z kurczaka z airfryiera przypominają uwielbiane przez wszystkich paniero...
Odsłon: 607
Te bajecznie proste i pyszne ciastka owsiane bez cukru przygotujesz tylko z 3...
Odsłon: 2972
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 3491
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2689
Składniki
Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Chłodzimy w lodówce ok pół godziny. Dużą blachę (25x36 cm) wykładamy papierem do pieczenia . Do przygotowanej formy wkładamy schłodzone ciasto. Masa serowa: Twaróg mielimy 2 razy w maszynce . Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie miksujemy.masa jest bardzo rzadka. Przepis na rosę: Białka z dodatkiem szczypty soli ubijamy na sztywną pianę. Dalej ubijając dodajemy stopniowo cukier. Białka ubijamy podczas pieczenia sernika, najlepiej przed samym wyłożeniem piany na sernik. Pieczenie: Na ciasto wylewamy masę serową i pieczemy ok. 1 godzinę w temperaturze 180 stopni C. Pod koniec pieczenia (gdy ser będzie lekko rumiany) wykładamy pianę ubitą z cukrem, wyrównać lekko powierzchnię i piecz jeszcze chwilę do momentu gdy piana będzie delikatnie brązowa, ale nie za ciemna - inaczej nie zrobi się rosa (około 10 - 15 minut). Po upieczeniu ciasto studzimy przy lekko uchylonym piekarniku przez pół godziny, następnie wyjmujemy i całkowicie studzimy. Gdy ciasto będzie zimne to będzie tworzyć się rosa. Sernik przechowujemy w lodówce.