Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14223
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1647
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16242
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6543
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14223
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1647
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16242
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6543
Składniki
Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto. Formę 25x35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 15 minut. Zapiekamy.
Ser mielimy dwukrotnie (jeśli korzystamy z sera w wiaderku nie ma już takiej potrzeby), dodajemy pozostałe składniki - miksujemy na gładką masę. UWAGA!!! MASA PO DODANIU MLEKA JEST RZADKA ALE TAK MUSI BYĆ. Wylewamy na zapieczone ciasto. Wstawiamy ponownie do piekarnika. Pieczemy ok 50 minut w 180 stopniach.
Na 15 minut przed końcem pieczenia ubijamy pianę z 6 białek, pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier puder. Wykładamy na wierzch sernika i pieczemy 15 minut. JEŚLI ZAPIECZEMY ZBYT MOCNO ROSA NIE POJAWI SIĘ NA WIERZCHU CIASTA. Sernik wystawiamy z piekarnika i zostawiamy na kratce kuchennej do wystudzenia. W miarę jak sernik będzie stygł na wierzchu zacznie pojawiać się rosa. Ciasto jest cudowne i delikatne. Warto wypróbować. Polecam.