Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny tradycyjny sernik który króluje na stołach w wielu polskich domach przy różnych okazjach jak również w święta.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35728
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1214
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6028
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35728
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1214
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6028
        
        
                Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia dodaj cukier, margarynę, żółtka i śmietanę. Zagnieść ciasto. Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia wyłóż rozwałkowane ciasto.
Ser zemleć, utrzeć na puszystą masę razem z żółtkami, dodać po kilka kropli olejku cytrynowego i pomarańczowego. Białka ubić na sztywną pianę razem z cukrem i cukrem waniliowym, połączyć z masą serową, dodać roztopione i przestudzone masło na koniec dodać budynie . Wszystko dokładnie wymieszać. Masę serową wylać na ciasto i wstawić do nagrzanego do 180 st piekarnika na 1 godzinę.
Na 15 minut przed końcem pieczenia ubić białka z cukrem i pianę wyłożyć na ciasto. Po upieczeniu zastaw w piekarniku przy uchylonych drzwiach na około 10 minut.