Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny tradycyjny sernik który króluje na stołach w wielu polskich domach przy różnych okazjach jak również w święta.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34052
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1184
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113531
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34052
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1184
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113531
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia dodaj cukier, margarynę, żółtka i śmietanę. Zagnieść ciasto. Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia wyłóż rozwałkowane ciasto.
Ser zemleć, utrzeć na puszystą masę razem z żółtkami, dodać po kilka kropli olejku cytrynowego i pomarańczowego. Białka ubić na sztywną pianę razem z cukrem i cukrem waniliowym, połączyć z masą serową, dodać roztopione i przestudzone masło na koniec dodać budynie . Wszystko dokładnie wymieszać. Masę serową wylać na ciasto i wstawić do nagrzanego do 180 st piekarnika na 1 godzinę.
Na 15 minut przed końcem pieczenia ubić białka z cukrem i pianę wyłożyć na ciasto. Po upieczeniu zastaw w piekarniku przy uchylonych drzwiach na około 10 minut.