Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lekki deser.Biszkopt z serem mascarpone i frużeliną wiśniową,udane połączenie smaków.
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9227
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2600
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1187
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 223
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9227
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2600
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1187
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 223
Składniki
Frużelina wiśniowa: wiśnie zagotować ze szklanką wody i cukrem. Mąkę ziemniaczaną rozbełtać z niewielką ilością wody, wlać do wrzącego syropu i zdjąć z ognia, gdy zacznie gęstnieć. Wystudzić.
Piekarni rozgrzać do 180 stopni C. Tortownicę nasmarować tłuszczem, dno wyłożyć papierem do pieczenia.
Biszkopt: jajka zmiksować z cukrem, około 2-3 minuty. Na niskich obrotach wymieszać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Przelać do formy i piec około 30 minut. Po upieczeniu ściąć nożem cienką wierzchnią warstwę ciasta, wystudzić.
Masa serowa: ser mascarpone zmiksować z cukrem. Śmietanę ubić na sztywno, przełożyć do sera i wymieszać.
Frużelinę wiśniową rozłożyć na biszkopcie. Na wiśnie przełożyć masę serową, posypać po wierzchu startą czekoladą. Schłodzić 2-3 godziny.