Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lekki deser.Biszkopt z serem mascarpone i frużeliną wiśniową,udane połączenie smaków.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3081
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 136
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 59
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 71
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3081
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 136
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 59
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 71
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Składniki
Frużelina wiśniowa: wiśnie zagotować ze szklanką wody i cukrem. Mąkę ziemniaczaną rozbełtać z niewielką ilością wody, wlać do wrzącego syropu i zdjąć z ognia, gdy zacznie gęstnieć. Wystudzić.
Piekarni rozgrzać do 180 stopni C. Tortownicę nasmarować tłuszczem, dno wyłożyć papierem do pieczenia.
Biszkopt: jajka zmiksować z cukrem, około 2-3 minuty. Na niskich obrotach wymieszać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Przelać do formy i piec około 30 minut. Po upieczeniu ściąć nożem cienką wierzchnią warstwę ciasta, wystudzić.
Masa serowa: ser mascarpone zmiksować z cukrem. Śmietanę ubić na sztywno, przełożyć do sera i wymieszać.
Frużelinę wiśniową rozłożyć na biszkopcie. Na wiśnie przełożyć masę serową, posypać po wierzchu startą czekoladą. Schłodzić 2-3 godziny.