Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto bez pieczenia z truskawkami...
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 359
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 818
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 359
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 818
Składniki
Tortownice wyłożyć biszkoptami, truskawki oczyścić i opłukać. Galaretke rozpuścić w gorącej wodzie wg przepisu na opakowaniu. ser zmiksować z cukrem, dodać ochłodzoną żelatynę (rozpuszczoną w 1/2 szkl gorącej wody). ubijamy śmietanę z śmietan -fixem i łączymy z serem juz za pomocą drewnianej łyżki. wykładamy pół masy sernikowej na biszkopty, układamy czesc tryskawek, zalewamy 5 lyżkami galaretki i na chwile wstawiamy do lodówki (do ścięcia sie galaretki), następnie wykładamy resztę masy serowej. na wierzchu układamy połówki truskawek, zalewamy galaretką. wstawiamy do lodówki na ok 1,5-2 godz. gotowe ciasto dekorujemy np śmietaną