Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z truskawkami na herbatnikach
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 437
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16649
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 299
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 437
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16649
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 299
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Masło, żółtka, cukier, ser, budyń w proszku, mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny wymieszać mikserem. Do masy dodać ubite białka i wymieszać za pomocą łyżki. Masę wylać na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną pokruszonymi herbatnikami wymieszanymi z masłem. Na masę poukładać truskawki. Piec 60 min w 180 stopniach. Po upieczeniu pozostawić 10 min w wyłączonym piekarniku.