Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszny sernik z dodatkiem wiśni na kruchym spodzie. Sernik zasmakował mojej rodzince i teraz często gości na naszym stole.
blaszka, mikser, drewniana łyżka, folia spożywcza,
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1242
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 528
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1914
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6339
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1242
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 528
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1914
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6339
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto wymieszać i dokładnie zagnieść. Ciasto dzielimy na 2 części większą i mniejszą. Większą rozkładamy na blasze o wymiarach 24/36 wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto po nakłuwać widelcem, włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, podpiec około 15 min. Cześć mniejszą ciasta zwinąć w folie spożywczą i włożyć do zamrażarki. Po upieczeniu ciasto lekko przestudzić. Masa serowa: Białka ubijamy na sztywno z szczyptą soli, żółtka utrzeć z cukrem, dodać roztopione ale wystudzone masło, zmiksować na puszystą masę, do masy dodać ser i budyń waniliowy dalej miksować. Na samym końcu dodać ubite na sztywno białka delikatnie wymieszać łyżką do połączenia białek z masą serową. Masę serową przelać na podpieczone ciasto, na masę serową poukładać wiśnie na wiśnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach ciasto z zamrażarki. Ciasto włożyć do piekarnika i piec 50 - 60 min w temperaturze 180 stopni.