Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszny sernik z dodatkiem wiśni na kruchym spodzie. Sernik zasmakował mojej rodzince i teraz często gości na naszym stole.
blaszka, mikser, drewniana łyżka, folia spożywcza,
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4620
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154689
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1014
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 422
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4620
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154689
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1014
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 422
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto wymieszać i dokładnie zagnieść. Ciasto dzielimy na 2 części większą i mniejszą. Większą rozkładamy na blasze o wymiarach 24/36 wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto po nakłuwać widelcem, włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, podpiec około 15 min. Cześć mniejszą ciasta zwinąć w folie spożywczą i włożyć do zamrażarki. Po upieczeniu ciasto lekko przestudzić. Masa serowa: Białka ubijamy na sztywno z szczyptą soli, żółtka utrzeć z cukrem, dodać roztopione ale wystudzone masło, zmiksować na puszystą masę, do masy dodać ser i budyń waniliowy dalej miksować. Na samym końcu dodać ubite na sztywno białka delikatnie wymieszać łyżką do połączenia białek z masą serową. Masę serową przelać na podpieczone ciasto, na masę serową poukładać wiśnie na wiśnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach ciasto z zamrażarki. Ciasto włożyć do piekarnika i piec 50 - 60 min w temperaturze 180 stopni.