Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy sernik z wiśniami zapraszam po przepis
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1808
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 45
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1808
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 45
Składniki
Ciasto ;Make mieszam z proszkiem do pieczenia dodaję sól ,cukier ,kakao wbijam jajko wlewam olej i dodaje śmietanę zagniatam ciasto. Zagniecione ciast dzielę na 2 części większą i mniejszą. Blachę wykladam papierem do pieczenia wyklejam większym kawałkiem ciast a mniejszy kawaka do zamrażarki na czas dalszych przygotowań. Ciasto w blaszce podpiekam 10 minut w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach.
Masa serowa ;Do miski daje jajko i cukier ucieram następnie porcjami dodaje ser ucieram na gładką masę pod koniec dodaje budynie dokładnie mieszam .
Na podpieczone ciasto wykladam masę serową równam. Wydrenowane wiśnie daje na sitki by pozbyć sie soku następnie owoce oprószam kisłem wiśniowym i wykladam na ser . Z zamrażarki wyciągam pozostałe ciasto i ścieram lub skubie po wiśniach tworząc cos jak kruszonka .Ciasto piekłam w 180 stopniach na środkowej polce bez termo obiegu 1 godzinę 10 minut. Ciasto można posypać cukrem pudrem ale nie koniecznie .
Po dokładne wykonanie ciasta zapraszam na film .Smacznego