Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy, delikatny wilgotny sernik z orzeźwiającymi wiśniami i chrupiącą kruszonką
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3943
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415317
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2526
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3943
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415317
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2526
Składniki
Spód: Herbatniki przełożyć do blendera i zmiksować na piasek. Dodać stopione masło i wymieszać, aż powstaną wilgotne okruchy. Masę ciasteczkową przełożyć do tortownicy o średnicy 24cm wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno), wyrównać i docisnąć. Kruszonka: Do miski wsypać mąkę, dodać cukier, masło i rękoma zagnieść kruszonkę. Masa serowa: W misce ubić twaróg, cukier, cukier wanilinowy, jogurt i budyń na gładką masę. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać mikserem do połączenia składników. Gotową masę serową przełożyć na przygotowany spód i wyrównać. Na wierzchu ułożyć wiśnie
równomiernie posypać je kruszonką.
Piec w temp. 170 stopni przez około 80-90 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia i wstawić do lodówki na parę godzin, najlepiej całą noc. Smacznego :-)