Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik to jedno z ulubionych ciast moich bliskich. Dzisiaj polecam pyszny sernik z kwaśnymi wiśniami smakuje wyśmienicie. Może być smacznym ciastem do popołudniowej kawy.
blaszka, mikser,
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31255
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31255
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Składniki
Ciasto; Mąkę przesiać do miski dodać masło o temperaturze pokojowej. Mąkę posiekać z masłem, dodać żółtka , proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, oraz cukier wymieszany z cukrem waniliowym. Zagnieść gładkie ciasto. Ciasto podzielić na dwie części. 2/3 ciasta włożyć do lodówki na 30 minut, a 1/3 wymieszać z wiórkami kokosowymi i włożyć na 30 minut do zamrażalnika. Blaszkę o wymiarach 30/25 cm wysmarować i wysypać bułką tartą. Tak przygotowaną blaszkę wylepić ciastem z lodówki i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i zapiekać 15 minut. Na podpieczony spód wyłożyć masę serową. Na masę serową rozłożyć rozmrożone, odciśnięte z nadmiaru wody wiśnie. Wiśnie można dosłodzić w razie potrzeby. Na wiśnie zetrzeć na tarce (grube oczka) ciasto z zamrażalnika. Włożyć ponownie do piekarnika i piec około 35 -45 minut. Masa serowa; Ser zmiksować z cukrem , budyniem śmietankowym, cukrem waniliowym, jajkami , a na samym końcu dodać roztopione letnie masło. Całość dokładnie wymieszać.