Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik tradycyjny ale z wkładką z wafelków
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 68
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 94
Ta zapiekanka śródziemnomorska jest pełna słonecznego smaku pomidorów, świeży...
Odsłon: 2260
Kurczak pod pierzynką to kolejny mój pomysł na pyszny i prosty obiad. Sos pom...
Odsłon: 1002
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 68
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 94
Ta zapiekanka śródziemnomorska jest pełna słonecznego smaku pomidorów, świeży...
Odsłon: 2260
Kurczak pod pierzynką to kolejny mój pomysł na pyszny i prosty obiad. Sos pom...
Odsłon: 1002
Składniki
Rozcieramy masło z cukrem pudrem mikserem albo w makutrze .Dodajemy 6 żółtek i ucieramy . Po łyżce dajemy zmielony twaróg , 2 budynie waniliowe , parę kropli zapachu cytrynowego i pomarańczowego ,rodzynki / wcześniej namoczone i obsypane w mące / , na końcu dodajemy delikatnie , dobrze ubitą pianę z białek.
Blaszka średnia / 23X26/ wykładamy papierem do pieczenia , wlewamy połowę masy serowej , kładziemy wafelki np. wzdłuż , zalewamy drugą częścią masy. Pieczemy około 1 godz. w temp.170 *-180* C. Zostawiamy w kuchence do ostudzenia . Robimy lukier z cukru i wody , polewamy po wystudzonym cieście .Smacznego !