Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój ulubiony placek, tym razem z dodatkiem ziemniaków,
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99469
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1957
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5799
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5799
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99469
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1957
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5799
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5799
Składniki
WYKONANIE: Ser i ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę lub przetrzeć przez sito. Żółtka utrzeć z masłem i cukrem, dodawać po łyżce sera i ucierać. Pod koniec dodać startą wanilię, pokrojoną skórkę pomarańczową, rodzynki i ubitą pianę z białek- wymieszać. Masę nałożyć na blachę wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Ciasto wygładzić i posypać migdałami. Piec przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Można podawać z bitą śmietaną.