Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój ulubiony placek, tym razem z dodatkiem ziemniaków,
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3295
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1299
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1819
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 598
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3295
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1299
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1819
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 598
Składniki
WYKONANIE: Ser i ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę lub przetrzeć przez sito. Żółtka utrzeć z masłem i cukrem, dodawać po łyżce sera i ucierać. Pod koniec dodać startą wanilię, pokrojoną skórkę pomarańczową, rodzynki i ubitą pianę z białek- wymieszać. Masę nałożyć na blachę wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Ciasto wygładzić i posypać migdałami. Piec przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Można podawać z bitą śmietaną.