Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, aksamitny, wilgotny sernik z ziemniakami z dodatkiem rodzynek to świetna propozycja na deser lub podwieczorek. Przygotowanie sernika nie wymaga specjalnych umiejętności cukierniczych i zapewniam że wypiek uda się nawet laikowi kulinarnemu.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13063
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2441
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3590
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4436
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13063
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2441
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3590
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4436
Składniki
Miękkie masło ucieramy z żółtkami i cukrem. Do miski przekładamy zmielony twaróg i przeciskamy przez praskę lub mielimy ugotowane ziemniaki, dodajemy utartą masę jajeczną.
W osobnym naczyniu białka ubijamy na sztywną pianę a następnie delikatnie mieszając łączymy ją z serem, ugotowanymi ziemniakami i utartymi jajkami, na końcu wrzucamy rodzynki i jeszcze raz mieszamy.
Do tortownicy posmarowanej tłuszczem przekładamy masę serową, wyrównujemy wierzch i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C.około 40- 50 minut. Wystudzony sernik możemy polać czekoladą , najlepiej smakuje schłodzony.