Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3277
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1275
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1750
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 575
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3277
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1275
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1750
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 575
Składniki
Mąkę zagnieść z masłem, solą i 50g cukru. Uformować kulę i włożyć do lodówki na ok. 30 minut.
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i każdą osobno rozpuścić w kąpieli wodnej. Twaróg zmiksować z mascarpone i pozostałym cukrem (100g), dodając kolejno całe jajka. Masę podzielic na pół. Do jednej połowy dodać gorzką czekoladę, do drugiej białą.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Kruchym ciastem wyłożyć tortownicę (26cm), natłuszczoną lub wyłożoną papierem do pieczenia, formując wysoki brzeg. Naprzemiennie nakładać obydwie masy.
Piec ok. 70 minut. Po upieczeniu ostudzić, a następnie wstawić do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.