Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 753
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1024
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2053
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 753
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1024
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2053
Składniki
Mąkę zagnieść z masłem, solą i 50g cukru. Uformować kulę i włożyć do lodówki na ok. 30 minut.
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i każdą osobno rozpuścić w kąpieli wodnej. Twaróg zmiksować z mascarpone i pozostałym cukrem (100g), dodając kolejno całe jajka. Masę podzielic na pół. Do jednej połowy dodać gorzką czekoladę, do drugiej białą.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Kruchym ciastem wyłożyć tortownicę (26cm), natłuszczoną lub wyłożoną papierem do pieczenia, formując wysoki brzeg. Naprzemiennie nakładać obydwie masy.
Piec ok. 70 minut. Po upieczeniu ostudzić, a następnie wstawić do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.