Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę i odstawić.
Żółtka, miękkie masło, cukier oraz cukier waniliowy utrzeć na pulchną masę. Do ubitej masy dodawać stopniowo twaróg sernikowy i miksować do połączenia się składników.
Masę serową podzielić na 2 części.
Do 1 części dodać budyń śmietankowy oraz 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką, a do drugiej dodać budyń czekoladowy oraz 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia i także delikatnie wymieszać łyżką.
Do części z budyniem śmietankowym dodać połowę masy ubitych białek i delikatnie wymieszać łyżką, a drugą połowę masy z ubitych białek dodać do części z budyniem czekoladowym i także delikatnie wymieszać łyżką.
Tortownicę o wymiarach 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia i na spód położyć herbatniki. Na środek wyłożyć na przemian po 2 łyżki jasnej i ciemnej masy.
Tortownicę włożyć do rozgrzanego do 160 stopni piekarnika (opcja góra-dół) i piec około 55 minut na środkowej półce piekarnika.
Po 55 minutach uchylić drzwiczki do piekarnika i w ten sposób ostudzić ciasto. Kiedy całkowicie ostygnie włożyć na kilka godzin do lodówki i podawać. Smacznego!