Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w wykonaniu i bardzo efektowny deser z twarogu i świeżych lub mrożonych truskawek.
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 2221
Aksamitny deser na bazie serka mascarpone zachwyca kremową konsystencją i wyr...
Odsłon: 130
Babeczki karmelowe to niesamowicie słodkie muffinki z ciągnącym się wnętrzem...
Odsłon: 2464
Zdrowsza i smaczniejsza wersja tradycyjnych faworku.
Odsłon: 100
Prosty i łatwy przepis na puszyste , smaczne i mięciutkie pączki. Kto raz wy...
Odsłon: 757
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 2221
Aksamitny deser na bazie serka mascarpone zachwyca kremową konsystencją i wyr...
Odsłon: 130
Babeczki karmelowe to niesamowicie słodkie muffinki z ciągnącym się wnętrzem...
Odsłon: 2464
Zdrowsza i smaczniejsza wersja tradycyjnych faworku.
Odsłon: 100
Prosty i łatwy przepis na puszyste , smaczne i mięciutkie pączki. Kto raz wy...
Odsłon: 757
Składniki
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i wystudzić. Ser zmiksować ze śmietaną i cukrem pudrem. Miksować stopniowo dolewając żelatynę.
Masę serową przelać do szklanek. Szklanki wstawić do lodówki "pod skosem" i pozostawić do stężenia na ok. 1 godzinę. Truskawki zmiksować z cukrem, dodać rozpuszczoną w wodzie żelatynę i przelać do szklanek. Szklanki ustawić w lodówce "pod skosem" w drugą stronę.
Galaretkę truskawkową rozpuścić w 400 ml gorącej wody, wystudzić i wlać do szklanek do pełna. Wstawić do lodówki do stężenia. Przed podaniem deser udekorować truskawkami, borówkami oraz posiekaną czekoladą.