Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w wykonaniu i bardzo efektowny deser z twarogu i świeżych lub mrożonych truskawek.
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 69
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2115
Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
Odsłon: 916
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 69
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2115
Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
Odsłon: 916
Składniki
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i wystudzić. Ser zmiksować ze śmietaną i cukrem pudrem. Miksować stopniowo dolewając żelatynę.
Masę serową przelać do szklanek. Szklanki wstawić do lodówki "pod skosem" i pozostawić do stężenia na ok. 1 godzinę. Truskawki zmiksować z cukrem, dodać rozpuszczoną w wodzie żelatynę i przelać do szklanek. Szklanki ustawić w lodówce "pod skosem" w drugą stronę.
Galaretkę truskawkową rozpuścić w 400 ml gorącej wody, wystudzić i wlać do szklanek do pełna. Wstawić do lodówki do stężenia. Przed podaniem deser udekorować truskawkami, borówkami oraz posiekaną czekoladą.