Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w wykonaniu i bardzo efektowny deser z twarogu i świeżych lub mrożonych truskawek.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 280
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14537
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1705
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16714
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 280
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14537
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1705
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16714
Składniki
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i wystudzić. Ser zmiksować ze śmietaną i cukrem pudrem. Miksować stopniowo dolewając żelatynę.
Masę serową przelać do szklanek. Szklanki wstawić do lodówki "pod skosem" i pozostawić do stężenia na ok. 1 godzinę. Truskawki zmiksować z cukrem, dodać rozpuszczoną w wodzie żelatynę i przelać do szklanek. Szklanki ustawić w lodówce "pod skosem" w drugą stronę.
Galaretkę truskawkową rozpuścić w 400 ml gorącej wody, wystudzić i wlać do szklanek do pełna. Wstawić do lodówki do stężenia. Przed podaniem deser udekorować truskawkami, borówkami oraz posiekaną czekoladą.