Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112877
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 169
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 391
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 418
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 745
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112877
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 169
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 391
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 418
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 745
Składniki
Mak zalać dwoma szklankami wody, dodać 1/4 kostki masła oraz pokrojone orzechy włoskie i gotować około 15 minut.
Do maku dodać cukier migdałowy, miód, 2 opakowania cukru waniliowego, 2 łyżki kokosu, rodzynki, płatki migdałowe, sól, łyżkę bułki tartej, dokładnie wymieszać i odstawić.
Mąkę, proszek do pieczenia, 1/2 szklanki cukru wymieszać, dodać jajko oraz 1/4 kostki masła, zagnieść. Wyłożyć na tortownicę (średnica 26 cm)
Do wystudzonego maku dodać jedno jajko, dokładnie wymieszać i przełożyć do tortownicy na ciasto.
Ser, budyń waniliowy, cukier waniliowy, jedno jajko i 1/2 szklanki cukru zmiksować i przełożyć na warstwę maku.
Piec w temperaturze 180 stopni przez godzinę.
1/5 kostkę masła, 3 łyżki wody, 2/3 szklanki cukru i 3 łyżki kakao podgrzać do połączenia składników.
Wystudzone ciasto polać ciepłą, ale nie gorąca polewą.