Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na czekoladowym spodzie smakuje wybornie.
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 164
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 21
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 164
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 21
Składniki
Wykonanie ciasta: Masło, cukier, cukier waniliowy, kakao, wodę podgrzać do połączenia się składników. Następnie do letniej masy dodać mąkę, proszek do pieczenia, wymieszać i dodać ubitą na sztywno pianę z 4 białek, lekko wymieszać łyżką. Wykonanie masy serowej: Ser zmielić, dodać cukier, masło, grysik, budyń, żółtka jajek dobrze utrzeć mikserem, dodać kilka kropel aromatu i ubitą pianę z białek, wymieszać łyżką. Ciemne ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, na górę wylać delikatnie masę serową, wyrównać. Piec w piekarniku w temperaturze 190 stopni przez około godzinę. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.