Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie za słodki sernik, bez mielenia sera
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 217
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 985
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666483
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 217
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 985
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666483
Składniki
Masa serowa: Ser w kostce( używam twarogu półtłustego z Krasnegostawu) rozdrabniamy(ja rozdrabniam ręką). Dodajemy do niego cukier. Dokładnie mieszamy i zostawiamy na ok . 1/2 h W wolnym czasie zajmujemy się ciastem.
Ciasto: Mąkę łączymy z kakao, proszkiem do pieczenia oraz cukrem. Rozpuszczamy margarynę i wystudzoną dodajemy do sypkich składników. Zagniatamy ciasto. Dzielimy go na 2 części i wkładamy na chwilę do lodówki.
Masa serowa: Do naszego sera z cukrem dodajemy 4 żółtka, mąkę, ziemniaczaną i masło. Mieszamy. Z białek ubijamy pianę i również dodajemy do masy serowej, ale delikatnie.
Wyjmujemy 1 kawałek naszego ciasta trzemy na tarce jarzynowej. Będzie to dno naszego sernika. Na spód z ciemnego ciasta wylewamy masę serową. Drugi kawałek ciasta również trzemy, ale przykrywamy nim naszą masę serową.
Sernik włożyć do nagrzanego piekarnika 150 stopni bez termoobiegu. I piec bez zaglądania przez 1,5 h.Po tym czasie lekko uchylamy piekarnik i zostawiamy do wystygnięcia.
Smacznego