Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne ciasto Shrek pojawiło się u mnie na domowym sylwestrze. Po świątecznym obżarstwie sernikami i makowcami postawiłam na coś lekkiego, szybkiego w przygotowaniu i kolorowego, by było ozdobą imprezowego stołu.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13104
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4180
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43082
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 503
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 396
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 452
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13104
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4180
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43082
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 503
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 396
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 452
Składniki
Spód blaszki /35 x 25/ wykładamy biszkoptami. Przygotowujemy zieloną masę: proszek budyniowy rozpuszczamy w 1,5 szklanki soku. Resztę soku zagotowujemy. Wlewamy rozrobiony proszek budyniowy i energicznie mieszając całość zagotowujemy, zdejmujemy z ognia i masę przelewamy na blaszkę wyłożoną biszkoptami. Na zielonej masie układamy delicje galaretką do góry. Odstawiamy w chłodne miejsce by masa wystygła. Masa śmietanowa: galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno a następnie miksujemy z tężejącą galaretką. Masę równomiernie rozkładamy na delicjach. Odstawiamy do stężenia w chłodne miejsce. Galaretki rozpuszczamy w 800 ml gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia. Wylewamy na wierzch ciasta. Odstawiamy do lodówki do stężenia.