Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie słodkie co nieco dla bardzo zabieganych
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4464
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5901
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1359
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12685
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4464
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5901
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1359
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12685
Składniki
Jabłka obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach,dodać cukier i usmażyć ,przestudzić.Orzechy pokroić na drobno.
Ciasto rozwinąć posmarować jabłkami.
Posypać orzechami.
Zwinąć w rulon i po skosie pokroić.W naczyniu żaroodpornym lub w blaszce wyłożyć papier do pieczenia,następnie ukrojoną porcję spłaszczyć i ułożyć w naczyniu do pieczenia.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni ,wstawić i piec 20 min lub do dobrego zrumienienia.