Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam szybkie , proste w wykonaniu ale jakże smaczne ślimaczki na słodko z ciasta francuskiego. Ciasto francuskie samo w sobie jest pyszne a posmarowane odrobiną pysznego dżemu figowego to już po prostu niebo w gębie.
blaszka, nóż, papier do pieczenia, widelec, kubek,
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19773
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 454
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 417
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6803
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242298
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19773
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 454
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 417
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6803
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242298
Składniki
Ciasto francuskie po rozwinięciu smarujemy dżemem figowym (może być dowolny dżem o różnym smaku). Następnie ciasto zwijamy po długości bardzo ciasno w rulon. Zwinięte ciasto kroimy w krążki około 1 cm. Krążki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Smarujemy rozmąconym jajkiem, wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 15 minut na złoty kolor.