Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie ciasto drożdżowe przeplatane twarogiem, ich smak pokochają nie tylko najmłodsi domownicy, ale też i Ci starsi. Pyszne ślimaczki możesz wziąć ze sobą do pracy lub dać dzieciom do szkoły. Miękkie ciasto, delikatne nadzienie, tworzą idealne połączenie, spróbuj przekonaj się.
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 109
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 57
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 109
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 57
Składniki
1. Twaróg kroję w kostkę, przekłam do miski, dodaję skrobię ziemniaczaną, wsypuję cukier, wbijam jajko i ucieram blenderem. Następnie dodaję rodzynki, mieszam delikatnie łyżką i odstawiam na bok.
2. Mąkę wsypuję do miski, dodaję cukier, cukier waniliowy, wbijam jajko, dodaję rozpuszczone masło. W wodzie rozpuszczam drożdże i wlewam do ciasta. Ciasto wyrabiam i następnie wykładam na blat oprószony mąką i rozwałkowuję prostokąt 70 cm na 40 cm.
3. Nadzienie serowe rozsmarowuję na rozwałkowanym cieście.
4. Prostokąt ciasta kroję wzdłuż na dwie równe połowy, następnie każdy kawałek ciasta zwijam w roladę i kroję na 5 cm plastry, tak aby powstało 24 ślimaczków. Ślimaczki układam na blaszce przeciętą stroną do góry.
5. Piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180 °C. 6. Gotowe. Smacznego.