Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 129
Czy zrobienie pysznego sosu do sałatki jest trudne? Nic z tych rzeczy! Dziś z...
Odsłon: 347
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 17
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 264
Polecam.
Odsłon: 129
Czy zrobienie pysznego sosu do sałatki jest trudne? Nic z tych rzeczy! Dziś z...
Odsłon: 347
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 17
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 264
Składniki
Z mąki, cukru, cukru wanilinowego, żółtek i posiekanego zimnego masła, zagnieść energicznie ciasto. Podzielić na 2 porcje, jedną z nich zagnieść z kakao i śmietaną. Z każdej porcji ciasta uformować kulę, zawinąć w folię, chłodzić około 30 minut. Każdą z porcji ciasta rozwałkować na kawałku folii aluminiowej na prostokąt. Następnie oba ciasta ułożyć na sobie. Zawinąć ciasto w wałek wzdłuż dłuższego boku. Roladę zawinąć w folię i chłodzić min 30 minut.
Roladę pokroić w plastry o grubości ok. 0,5 cm i ułożyć na blasze pokrytej pergaminem. Piec 15 minut w 180 stopniach.