Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne kruche ciasto ze śliwkami oraz bezą migdałową. Szybkie i proste w przygotowaniu, pięknie wygląda, idealne na każdą okazję. Można zabrać kawałek do pracy czy szkoły.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem dodaj masło, żółtka i śmietanę, zagnieść ciasto. Blachę o wymiarach 25x35 wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkuj na wielkość blachy, ponakuwaj widelcem i podpiecz około 10 minut w temperaturze 180st.
Śliwki opłukaj, osusz, przekrój na pół i usuń pestki. Ułóż na podpieczonym cieście skórką do dołu i posyp cynamonem.
Białka ubij ze szczyptą soli i cukrem na sztywną pianę dodaj budyń. Beze delikatnie rozłóż na śliwkach wierzch posyp płatkami migdałowymi.
Ciasto piecz około 35 minut w temperaturze 180 st.
Najlepiej smakuje jeszcze ciepłe. Gorąco polecam. Smacznego.
Kawałek ciasta możesz zabrać w pudełeczku do pracy czy szkoły. Z przyjemnością zjedz go w czasie przerwy.