Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super delikatne , aromatyczne - prawdziwa uczta dla podniebienia.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22622
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14945
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4724
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44740
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 645
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 682
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22622
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14945
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4724
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44740
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 645
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 682
Składniki
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem na puszysto. Masę jajeczną wymieszać z mąkami i proszkiem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto , wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub suchego patyczka. Wystudzić. Przekroić na połowę.
Śliwki umyć , przekroić na połowę, usunąć pestki. 40 dag odłożyć, 60 dag pokroić w kostkę, podzielić na połowę. Galaretki wiśniowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody pozostawić do stężenia. Serki homogenizowane wymieszać z połową pokrojonych w kostkę śliwek, dodać tężejącą galaretkę , wyłożyć na połowę ciasta.
Galaretki przezroczyste rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia . 40 dag śliwek zblendować. Śmietaną ubić na sztywno wymieszać z musem śliwkowym , dodać tężejącą galaretkę , wyłożyć na ciasto.
Przykryć drugą połową ciasta. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, połowę wyłożyć na ciasto , w drugiej wymieszać pokrojone w kostkę śliwki , druga połowa i wyłożyć na ciasto.
Schłodzić 4 godziny a najlepiej całą noc . Pokroić na porcje.