Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie to smak dzieciństwa i to jest pierwszy deser który kiedyś dawno zrobiłam samodzielnie. Dzieci bardzo go lubią!
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1598
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8789
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3154
Polecam.
Odsłon: 1964
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1598
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8789
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3154
Polecam.
Odsłon: 1964
Składniki
Orzechy lekko podsmażyć na suchej patelni, wystudzić i drobne posiekać.
Biszkopty zmielić.
W misce dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Można dodać troche koniaku albo wódki, albo likieru czekoladowego lub kawowego (w przypadku jeżeli deser nie dla małych dzieci).
Jeżeli masa będzie za rzadka dodajcie jeszcze zmielonych biszkoptów, a jeżeli za gęsta, dodajcie zagęszczone mleko.
Z czekoladowej masy zformować "kiełbaske", zawinąć w folię aluminiową, dać do zamażarki na parę godzin do utwardzenia.