Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy mamy ochotę na coś słodkiego, zazwyczaj nie jesteśmy gotowi długo czekać na zaspokojenie tej zachcianki. Nie tyle czasu, ile wymaga upieczenie domowego ciasta. Co zrobić, by w takich chwilach nie sięgać po niezbyt zdrowe batoniki czekoladowe? Upiec ciasto ekspresowe! Takie, które nie wymaga nawet użycia miksera i można przygotować je w 10-15 minut. Piecze się niewiele dłużej. Gdy następnym razem najdzie cię słodka zachcianka, sięgnij po poniższy przepis.
Keksówka 25 cm
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11362
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4032
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42787
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 478
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 331
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 425
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11362
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4032
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42787
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 478
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 331
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 425
Składniki
Roztop w rondelku (na wolnym ogniu) masło. Dodaj do niego pokruszoną czekoladę. Podgrzewaj, aż czekolada całkowicie się roztopi. Dodaj do masy cukier. Wymieszaj. Gdy cukier się rozpuści, odstaw masę do lekkiego przestudzenia.
Wmieszaj do przestudzonej masy całe jajka. Możesz użyć miksera, ale wystarczy, jeśli posłużysz się rózgą kuchenną.
Przesiej do masy mąkę i sodę. Wymieszaj rózgą do połączenia składników.
Posiekaj orzechy. Dodaj je do masy wraz z rodzynkami. Wymieszaj.
Przelej ciasto do natłuszczonej i oprószonej mąką keksówki o długości 25 cm. Wyrównaj powierzchnię ciasta.
Wstaw formę do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez około 25-30 minut (do suchego patyczka). Upieczone ciasto odstaw do całkowitego wystudzenia.