Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta już za tydzień, znudziły się Wam tradycyjne ciasta? To może zaczarujecie swoich gości mazurkiem truskawkowym :) Zdziwieni? Mam nadzieje;) To przepyszne ciasto, które poleca się na święta ;)
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 159
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22373
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 188
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 159
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22373
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 188
Składniki
Mąkę przesiewamy, dodajemy posiekane masło, żółtko, cukier puder i zagniatamy szybko :) Wstawiamy na chwilę do lodówki. Po tym czasie tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Ciasto rozwałkowujemy i formujemy brzegi. Nakłuwamy widelcem spód i pieczemy około 20 minut. W międzyczasie rozpuszczamy czekoladę ze śmietaną. Odstawiamy do wystygnięcia. Truskawki myjemy, oczyszczamy i blendujemy. Mieszamy dokładnie z czekoladą. Wykładamy na spód. Odstawiamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia roztapiamy gorzka czekolada i dekorujemy mazurek orzechami laskowymi. Smacznego!