Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta już za tydzień, znudziły się Wam tradycyjne ciasta? To może zaczarujecie swoich gości mazurkiem truskawkowym :) Zdziwieni? Mam nadzieje;) To przepyszne ciasto, które poleca się na święta ;)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413963
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2210
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413963
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2210
Składniki
Mąkę przesiewamy, dodajemy posiekane masło, żółtko, cukier puder i zagniatamy szybko :) Wstawiamy na chwilę do lodówki. Po tym czasie tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Ciasto rozwałkowujemy i formujemy brzegi. Nakłuwamy widelcem spód i pieczemy około 20 minut. W międzyczasie rozpuszczamy czekoladę ze śmietaną. Odstawiamy do wystygnięcia. Truskawki myjemy, oczyszczamy i blendujemy. Mieszamy dokładnie z czekoladą. Wykładamy na spód. Odstawiamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia roztapiamy gorzka czekolada i dekorujemy mazurek orzechami laskowymi. Smacznego!