Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny mazurek z bezą na winie, nie tylko na Wielkanoc
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 37
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 38
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2725
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 148
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 117
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 37
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 38
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2725
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 148
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 117
Składniki
Przygotowanie: Zagnieść ciasto na spód. Schładzamy w lodówce około 1 godziny. Następnie rozwałkowujemy i wykładamy ciastem formę. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170 stopni z funkcją termoobiegu przez około 15 min. Po wyjęciu z pieca studzimy. Smarujemy warstwą porzeczkowego dżemu. Przygotowujemy bezę. Białka ubijamy na sztywno. W rondlu gotujemy wino z cukrem około 3 minuty od momentu zagotowania płynu. Ubite białka zalewamy gorącym winem z cukrem i ubijamy na sztywną pianę. Bezę przekładamy do rękawu cukierniczego i ozdabiamy tartę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 210 stopni ( funkcja górna grzałka/ grill) na około 2-3 minuty. Pilnujcie, aby za mocno się nie przypiekła;)