Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na chlebek jest prosty i nie można go zepsuć. Warto go przygotować, bo chlebek jest pyszny, cudownie pachnie cynamonem. To idealna propozycja na dobre rozpoczęcie dnia.
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 51
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2365
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 209
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 51
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2365
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 209
Składniki
Połączyć ze sobą suche składniki czyli cukier, mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, cynamon i sól. W drugim naczyniu połączyć składniki wilgotne czyli mleko, olej i jajko. Następnie dodać do nich suche składniki i dokładnie wymieszać za pomocą miksera. Na koniec do masy dodać pokrojone banany oraz rodzynki i delikatnie wymieszać łyżką. Masę przelać na wyłożoną papierem blachę - keksówkę i wstawić do nagrzanego na 200 stopni piekarnika. Chlebek bananowy piec przez ok. godzinę. Po upieczeniu nie wyciągać od razu z piekarnika, należy pozwolić ciastu ostygnąć w piekarniku.