Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na chlebek jest prosty i nie można go zepsuć. Warto go przygotować, bo chlebek jest pyszny, cudownie pachnie cynamonem. To idealna propozycja na dobre rozpoczęcie dnia.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Połączyć ze sobą suche składniki czyli cukier, mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, cynamon i sól. W drugim naczyniu połączyć składniki wilgotne czyli mleko, olej i jajko. Następnie dodać do nich suche składniki i dokładnie wymieszać za pomocą miksera. Na koniec do masy dodać pokrojone banany oraz rodzynki i delikatnie wymieszać łyżką. Masę przelać na wyłożoną papierem blachę - keksówkę i wstawić do nagrzanego na 200 stopni piekarnika. Chlebek bananowy piec przez ok. godzinę. Po upieczeniu nie wyciągać od razu z piekarnika, należy pozwolić ciastu ostygnąć w piekarniku.