Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny orzechowiec z kawą- wyśmienite, pracochłonne ciasto z dobrą masą kawową, kruchymi i orzechowymi blatami!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Ciasto: Z maki pszennej, margaryny, cukru pudru, proszku do pieczenia, żółtek i cukru waniliowego zagnieść ciasto. Podzielić na trzy części i upiec trzy cienkie placki do 10 minut każdy. Temperatura 180 stopni. Ciasto orzechowe: Pianę ubić wraz z cukrem. Wsypać mielone orzechy i upiec dwa placki do 25 minut każdy, foremka 25/36. W temperaturze 180 stopni. Masa: Większą część mleka zagotowujemy z cukrem, w pozostałym rozpuszczamy kawę, mąkę i żółtka, wlewamy na gotujące się mleko i gotujemy krem. Studzimy i łączymy z utartą margaryną. Przełożenie: Ciasto orzechowe- masa-ciasto- masa- ciasto- masa- ciasto- masa- ciasto orzechowe- masa- potrzepać kakao.