Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik jest w miarę prosty do przygotowania i bardzo lekko smakuje. Aha i zapomniałam dodać, że efektowanie wygląda.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 555
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 555
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Przygotować okrągłą formę o ø 24 cm, posmarować ją masłem i wysypać mąką lub wyłożyć papierem do pieczenia. Żółtka oddzielić od białek. Mąki, proszek do pieczenia i sól wymieszać, przesiać przez sitko. Z białek i soku z cytryny ubić sztywną pianę, dodając cukier powoli miksować, następnie dodawać po jednym żółtku, a gdy masy się połączą, dodać mąki i wymieszać. Następnie dodać 1 tubkę barwnika niebieskiego, dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wcześniej przygotowanej foremki. Piec 40min w 180stopniach C. Po upieczeniu wystudzić.
Ubić mikserem ser, cukier i ekstrakt z wanilii w dużej misce. W drugiej ubić śmietanę kremówkę. Delikatnie wymieszać ubitą śmietanę z masą serową. Dodać barwniki spożywcze i wymieszać w celu zabarwienia masy. Wyłożyć masę do formy, w której mamy upieczony spód. Schłodzić w lodówce kilka godzin. Do dekoracji potrzebujemy ubić kremówkę z dodatkiem cukru pudru, i fantazyjnie dekorujemy schłodzony sernik. Posypujemy borówkami. ENJOY THE FOOD