Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo puszysta i mięciutka. Idealna dla niespodziewanych gości. Dodam, że zawsze się udaje. Bardzo polecam.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11022
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6321
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5403
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13284
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5047
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11022
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6321
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5403
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13284
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5047
Składniki
Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, stopniowo wbijamy po 1 jajku, cały czas ucieramy. Następnie na przemian dodajemy śmietanę, mąkę tortową, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Ucieramy.
Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy około 23 cm. Pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Ciasto sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone.
Upieczone ciasto studzimy, kroimy i oprószamy cukrem pudrem. Podajemy i smacznego. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Ciasto można upiec w foremce do babki lub keksówce.