Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo puszysta i mięciutka. Idealna dla niespodziewanych gości. Dodam, że zawsze się udaje. Bardzo polecam.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 11
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 128
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4178
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8604
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 870
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 11
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 128
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4178
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8604
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 870
Składniki
Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, stopniowo wbijamy po 1 jajku, cały czas ucieramy. Następnie na przemian dodajemy śmietanę, mąkę tortową, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Ucieramy.
Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy około 23 cm. Pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Ciasto sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone.
Upieczone ciasto studzimy, kroimy i oprószamy cukrem pudrem. Podajemy i smacznego. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Ciasto można upiec w foremce do babki lub keksówce.