Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo puszysta i mięciutka. Idealna dla niespodziewanych gości. Dodam, że zawsze się udaje. Bardzo polecam.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 17574
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8813
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 671
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8345
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 17574
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8813
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 671
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8345
Składniki
Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, stopniowo wbijamy po 1 jajku, cały czas ucieramy. Następnie na przemian dodajemy śmietanę, mąkę tortową, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Ucieramy.
Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy około 23 cm. Pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Ciasto sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone.
Upieczone ciasto studzimy, kroimy i oprószamy cukrem pudrem. Podajemy i smacznego. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Ciasto można upiec w foremce do babki lub keksówce.