Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealna dla smakoszy kawy....
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4466
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5901
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1359
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12686
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4466
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5901
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1359
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12686
Składniki
Masło utrzeć na puszystą masę,stopniowo dodawać cukier oraz cukier waniliowy. Następnie wbijać po 1 jajku i dalej ucierać, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko, dokładnie razem wymieszać. formę na babkę posmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Przełożyć do niej 2/3 ciasta, pozostałe ciasto wymieszać z naparem kawy i je także przełożyć do formy. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika do 180stC i piec ok 60 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, część śmietany połączyć z kakao i ozdobić nią wystudzoną babkę, udekorować ziarenkami kawy w czekoladzie.