Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na śmietanową tartę z czarnymi porzeczkami. Ciasteczkowy spód i słodkie nadzienie pysznie komponuje się z kwaśnymi owocami. Róbcie dopóki trwa sezon.....
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1540
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 113
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18359
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 582
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1020
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1540
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 113
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18359
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 582
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1020
Składniki
Herbatniki pokruszyć w malakserze, wymieszać z roztopionym masłem, wyłożyć dno i boki podłużnej lub okrągłej (średnica 23 cm) formy na tartę. Piec przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Śmietanę wymieszać z jajkami, cukrem, esencją waniliową i mąką, wylać na podpieczony spód. Na wierzch wyłożyć porzeczki. Piec przez około 30 minut. Zostawić do całkowitego ostygnięcia.