Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na śmietanową tartę z czarnymi porzeczkami. Ciasteczkowy spód i słodkie nadzienie pysznie komponuje się z kwaśnymi owocami. Róbcie dopóki trwa sezon.....
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Herbatniki pokruszyć w malakserze, wymieszać z roztopionym masłem, wyłożyć dno i boki podłużnej lub okrągłej (średnica 23 cm) formy na tartę. Piec przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Śmietanę wymieszać z jajkami, cukrem, esencją waniliową i mąką, wylać na podpieczony spód. Na wierzch wyłożyć porzeczki. Piec przez około 30 minut. Zostawić do całkowitego ostygnięcia.