Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na śmietanową tartę z czarnymi porzeczkami. Ciasteczkowy spód i słodkie nadzienie pysznie komponuje się z kwaśnymi owocami. Róbcie dopóki trwa sezon.....
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2653
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 281
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9558
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1014
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2653
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 281
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9558
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1014
Składniki
Herbatniki pokruszyć w malakserze, wymieszać z roztopionym masłem, wyłożyć dno i boki podłużnej lub okrągłej (średnica 23 cm) formy na tartę. Piec przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Śmietanę wymieszać z jajkami, cukrem, esencją waniliową i mąką, wylać na podpieczony spód. Na wierzch wyłożyć porzeczki. Piec przez około 30 minut. Zostawić do całkowitego ostygnięcia.