Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na śmietanową tartę z czarnymi porzeczkami. Ciasteczkowy spód i słodkie nadzienie pysznie komponuje się z kwaśnymi owocami. Róbcie dopóki trwa sezon.....
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3610
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1723
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 25
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3610
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1723
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 25
Składniki
Herbatniki pokruszyć w malakserze, wymieszać z roztopionym masłem, wyłożyć dno i boki podłużnej lub okrągłej (średnica 23 cm) formy na tartę. Piec przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Śmietanę wymieszać z jajkami, cukrem, esencją waniliową i mąką, wylać na podpieczony spód. Na wierzch wyłożyć porzeczki. Piec przez około 30 minut. Zostawić do całkowitego ostygnięcia.