Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu rozpływa się w ustach.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10996
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6304
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13264
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5027
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10996
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6304
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13264
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5027
Składniki
90g masła rozpuścić. Ciasteczka drobno pokruszyć i wymieszać z ciepłym masłem. Przełozyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać powierzchnię i wstawić do lodówki.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Budyń wymieszać z cukrem. Stopniowo dolewać mleko i miksować. Następnie dodać śmietanę. Wszystko dobrze, ale krótko, wymieszać. Masę przełożyć na przygotowany spód i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 60-65 minut. Ostudzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Następnie wstawić do lodówki.
Czekoladę połamać i razem z masłem (40g) rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Polać ciasto. Smacznego :)