Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu rozpływa się w ustach.
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 314
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 314
Składniki
90g masła rozpuścić. Ciasteczka drobno pokruszyć i wymieszać z ciepłym masłem. Przełozyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać powierzchnię i wstawić do lodówki.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Budyń wymieszać z cukrem. Stopniowo dolewać mleko i miksować. Następnie dodać śmietanę. Wszystko dobrze, ale krótko, wymieszać. Masę przełożyć na przygotowany spód i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 60-65 minut. Ostudzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Następnie wstawić do lodówki.
Czekoladę połamać i razem z masłem (40g) rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Polać ciasto. Smacznego :)