Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe połączenie sernika z makiem i kokosem.
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 167
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 376
To ciasto na pierogi jest wyjątkowo miękkie, elastyczne i delikatne, dzięki c...
Odsłon: 220
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 167
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 376
To ciasto na pierogi jest wyjątkowo miękkie, elastyczne i delikatne, dzięki c...
Odsłon: 220
Składniki
Blacha 32 X 21 cm. Wysmarować margaryną i posypać bułką, lub wyłożyć papierem do pieczenia. Brzoskwinie odsączyć z syropu, pokroić na kawałki. Ciasto. Wszystkie składniki umieścić w malakserze i zmiksować do otrzymania dość zwartej masy. Ciasto podzielić na 2 części. Uformować z nich kule, owinąć folią spożywczą i schłodzić. Jeden kawałek ciasta wyjąć z lodówki zetrzeć na tarce (duże oczka) na spód formy. Podpiec w temperaturze 180ºC przez około 13-15 minut. Sernik. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło zmiksować na puch, dodawać partiami cukier, jajka i ser. Nie miksować zbyt długo by niepotrzebnie nie napowietrzać masy serowej. Na koniec dodać budyń wymieszać. Masa makowo-kokosowa. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. W misie miksera ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier, cały czas ubijając, do powstania gęstej, błyszczącej piany. Dodać mak i wiórki kokosowe, wymieszać łyżką.
Na podpieczony spód wyłożyć kawałki brzoskwiń, następnie naprzemiennie masę serową i makową. Wyrównać. Na wierzch zetrzeć na tarce drugi kawałek ciasta wyjęty z lodówki Piec około 60 - 70 minut w temperaturze 170ºC . Wyjąć z piekarnika, wystudzony. Można posypać cukrem pudrem.