Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
należy spożyć po tygodniu od zrobienia...
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 122
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21525
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 844
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 122
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21525
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 844
Składniki
CIASTO: zagnieść składniki i podzielić ciasto na cztery części. Pierwszą część ciasta rozwałkować i położyć na blachę. Na to rozsmarować pół słoika dżemu i ubitą pianę z trzech białek i pół szklanki cukru. Posypać połową orzechów. Na to ułożyć drugie rozwałkowane ciasto. Przygnieść i upiec na rumiany kolor w temp. 200 st.C. Podobnie postąpić z pozostałymi dwoma ciastami. Po ostygnięciu przełożyć placki utartym mlekiem z masłem, również wierzch. Posypać płatkami migdałów. Odstawić ciasto w chłodne miejsce na tydzień. SMACZNEGO !!!