Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
należy spożyć po tygodniu od zrobienia...
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7688
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2715
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71219
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7688
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2715
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71219
Składniki
CIASTO: zagnieść składniki i podzielić ciasto na cztery części. Pierwszą część ciasta rozwałkować i położyć na blachę. Na to rozsmarować pół słoika dżemu i ubitą pianę z trzech białek i pół szklanki cukru. Posypać połową orzechów. Na to ułożyć drugie rozwałkowane ciasto. Przygnieść i upiec na rumiany kolor w temp. 200 st.C. Podobnie postąpić z pozostałymi dwoma ciastami. Po ostygnięciu przełożyć placki utartym mlekiem z masłem, również wierzch. Posypać płatkami migdałów. Odstawić ciasto w chłodne miejsce na tydzień. SMACZNEGO !!!