Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
należy spożyć po tygodniu od zrobienia...
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5330
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29658
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 213
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19284
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 955
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5330
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29658
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 213
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19284
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 955
Składniki
CIASTO: zagnieść składniki i podzielić ciasto na cztery części. Pierwszą część ciasta rozwałkować i położyć na blachę. Na to rozsmarować pół słoika dżemu i ubitą pianę z trzech białek i pół szklanki cukru. Posypać połową orzechów. Na to ułożyć drugie rozwałkowane ciasto. Przygnieść i upiec na rumiany kolor w temp. 200 st.C. Podobnie postąpić z pozostałymi dwoma ciastami. Po ostygnięciu przełożyć placki utartym mlekiem z masłem, również wierzch. Posypać płatkami migdałów. Odstawić ciasto w chłodne miejsce na tydzień. SMACZNEGO !!!