Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z czekoladową masą i orzechami!
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 475
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 124
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 287
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 335
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 475
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 124
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 287
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 335
Składniki
Biszkopt kakaowy: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy mąkę pszenną, kakao, proszek do pieczenia, olej i ocet- mieszamy. Dzielimy na 2 części i pieczemy w 180 stopniach do 30 minut. Forma 25/36. Wkładka: Białka ubijamy na sztywna pianę z cukrem pudrem. Do piany dodajemy mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, miód i orzechy włoskie- mieszamy, pieczemy na blasze wyłożonej papierem do 45 minut. Masa: Żółtka ucieramy na parze z cukrem pudrem. Dodajemy kakao, mąkę pszenną i gorące ugotowane mleko. Jeszcze chwilę ucieramy. Studzimy. Łączymy z utartym masłem i spirytusem do smaku. Przełożenie: Biszkopt -połowa masy -wkładka -połowa masy -biszkopt -polewa- wiórki kokosowe