Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z czekoladową masą i orzechami!
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37377
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37377
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Biszkopt kakaowy: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy mąkę pszenną, kakao, proszek do pieczenia, olej i ocet- mieszamy. Dzielimy na 2 części i pieczemy w 180 stopniach do 30 minut. Forma 25/36. Wkładka: Białka ubijamy na sztywna pianę z cukrem pudrem. Do piany dodajemy mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, miód i orzechy włoskie- mieszamy, pieczemy na blasze wyłożonej papierem do 45 minut. Masa: Żółtka ucieramy na parze z cukrem pudrem. Dodajemy kakao, mąkę pszenną i gorące ugotowane mleko. Jeszcze chwilę ucieramy. Studzimy. Łączymy z utartym masłem i spirytusem do smaku. Przełożenie: Biszkopt -połowa masy -wkładka -połowa masy -biszkopt -polewa- wiórki kokosowe