Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z czekoladową masą i orzechami!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8643
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7222
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4931
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327866
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8643
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7222
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4931
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327866
Składniki
Biszkopt kakaowy: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy mąkę pszenną, kakao, proszek do pieczenia, olej i ocet- mieszamy. Dzielimy na 2 części i pieczemy w 180 stopniach do 30 minut. Forma 25/36. Wkładka: Białka ubijamy na sztywna pianę z cukrem pudrem. Do piany dodajemy mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, miód i orzechy włoskie- mieszamy, pieczemy na blasze wyłożonej papierem do 45 minut. Masa: Żółtka ucieramy na parze z cukrem pudrem. Dodajemy kakao, mąkę pszenną i gorące ugotowane mleko. Jeszcze chwilę ucieramy. Studzimy. Łączymy z utartym masłem i spirytusem do smaku. Przełożenie: Biszkopt -połowa masy -wkładka -połowa masy -biszkopt -polewa- wiórki kokosowe