Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste i zarazem chrupiące.
Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
Odsłon: 289
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 50
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 516
Przepis na pączki domowe z 1 kg mąki to klasyczny sposób na przygotowanie sło...
Odsłon: 76014
Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
Odsłon: 289
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 50
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 516
Przepis na pączki domowe z 1 kg mąki to klasyczny sposób na przygotowanie sło...
Odsłon: 76014
Składniki
Tortownicę o średnicy 26cm natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Dynię umyć, pokroić na ćwiartki, usunąć pestki i miąższ zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Orzechy posiekać.
Jajka, cukier, cukier waniliowy i sól zmiksować na puszystą masę. Dodać olej. W osobnej misce zmieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i gałkę muszkatołową. Dodać do masy jajecznej. Następnie dodać orzechy, rodzynki i startą dynię. Ciasto przełożyć do formy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 65 minut.
Po upieczeniu zdjąć obręcz tortownicy. Ciasto odwrócić do góry nogami, usunąć dno i papier do pieczenia. Następnie odwrócić ponownie ciasto i zostawić do ostygnięcia.
Serek twarogowy utrzeć z sokiem cytrynowym, dodać cukier puder. Masę wyłożyć na ostudzone ciasto. Smacznego :)