Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny, aromatyczny, idealny sos do ciast, lodów czy naleśników
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5651
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1128
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12240
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5170
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1549
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5651
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1128
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12240
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5170
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1549
Składniki
Obraną dynię i gruszkę pokroić w małą kostkę. Do garnka wlać sok, dodać dynię, gotować kilka minut, aż zmięknie. Dodać gruszkę i chwilę podgrzać. Wsypać cukier i doprawić odrobiną cynamonu. Mąkę ziemniaczaną rozrobić w niewielkiej ilości zimnej wody i wlać do sosu. Wymieszać i zagotować. Sos równie dobrze smakuje na ciepło jak i na zimno. Smacznego :-)