Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny, aromatyczny, idealny sos do ciast, lodów czy naleśników
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 104
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2458
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2862
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 104
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2458
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2862
Składniki
Obraną dynię i gruszkę pokroić w małą kostkę. Do garnka wlać sok, dodać dynię, gotować kilka minut, aż zmięknie. Dodać gruszkę i chwilę podgrzać. Wsypać cukier i doprawić odrobiną cynamonu. Mąkę ziemniaczaną rozrobić w niewielkiej ilości zimnej wody i wlać do sosu. Wymieszać i zagotować. Sos równie dobrze smakuje na ciepło jak i na zimno. Smacznego :-)