Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10518
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6073
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5332
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12931
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4675
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10518
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6073
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5332
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12931
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4675
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na ósemki. Wrzucić na patelnię, posypać cukrem, cynamonem, rodzynkami i wlać syrop pomarańczowy. Lekko podprażyć pod przykryciem, nie mieszając. Ciasto rozwinąć, jedną część pokroić pośrodku nożem. Wysypać uprażone jabłka. Przykryć pociętą częścią ciasta. Piec 20 minut w 170* Smacznego.