Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 247
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 217
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 247
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 217
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na ósemki. Wrzucić na patelnię, posypać cukrem, cynamonem, rodzynkami i wlać syrop pomarańczowy. Lekko podprażyć pod przykryciem, nie mieszając. Ciasto rozwinąć, jedną część pokroić pośrodku nożem. Wysypać uprażone jabłka. Przykryć pociętą częścią ciasta. Piec 20 minut w 170* Smacznego.