Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe strucla z serem i żurawiną. Przepis jest na tyle prosty, że poradzą sobie z nim nawet początkujący kucharze. Wystarczy arkusz ciasta drożdżowego, 500 g sera z wiaderka, 2 garście suszonej żurawiny, żółtka i odrobina cukru. Struclę przed podaniem warto udekorować lukrem i cukrem pudrem.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10846
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3491
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2562
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10846
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3491
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2562
Składniki
Twaróg wymieszaj z żółtkami, cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Dodaj suszoną żurawinę.
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego. Na wierzchu rozsmaruj masę serową z żurawiną. Ciasto zwiń w rulon. Po wierzchu posmaruj struclę roztrzepanym białkiem.
Struclę z serem i żurawiną piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 25 minut.
Wystudzoną struclę udekoruj cukrem pudrem i lukrem.