Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe strucla z serem i żurawiną. Przepis jest na tyle prosty, że poradzą sobie z nim nawet początkujący kucharze. Wystarczy arkusz ciasta drożdżowego, 500 g sera z wiaderka, 2 garście suszonej żurawiny, żółtka i odrobina cukru. Struclę przed podaniem warto udekorować lukrem i cukrem pudrem.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 916
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 297
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 18125
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 916
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 297
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 18125
Składniki
Twaróg wymieszaj z żółtkami, cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Dodaj suszoną żurawinę.
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego. Na wierzchu rozsmaruj masę serową z żurawiną. Ciasto zwiń w rulon. Po wierzchu posmaruj struclę roztrzepanym białkiem.
Struclę z serem i żurawiną piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 25 minut.
Wystudzoną struclę udekoruj cukrem pudrem i lukrem.