Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe strucla z serem i żurawiną. Przepis jest na tyle prosty, że poradzą sobie z nim nawet początkujący kucharze. Wystarczy arkusz ciasta drożdżowego, 500 g sera z wiaderka, 2 garście suszonej żurawiny, żółtka i odrobina cukru. Struclę przed podaniem warto udekorować lukrem i cukrem pudrem.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119295
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8941
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3220
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3128
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119295
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8941
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3220
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3128
Składniki
Twaróg wymieszaj z żółtkami, cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Dodaj suszoną żurawinę.
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego. Na wierzchu rozsmaruj masę serową z żurawiną. Ciasto zwiń w rulon. Po wierzchu posmaruj struclę roztrzepanym białkiem.
Struclę z serem i żurawiną piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 25 minut.
Wystudzoną struclę udekoruj cukrem pudrem i lukrem.