Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe strucla z serem i żurawiną. Przepis jest na tyle prosty, że poradzą sobie z nim nawet początkujący kucharze. Wystarczy arkusz ciasta drożdżowego, 500 g sera z wiaderka, 2 garście suszonej żurawiny, żółtka i odrobina cukru. Struclę przed podaniem warto udekorować lukrem i cukrem pudrem.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12788
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1448
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14028
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5837
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12788
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1448
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14028
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5837
Składniki
Twaróg wymieszaj z żółtkami, cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Dodaj suszoną żurawinę.
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego. Na wierzchu rozsmaruj masę serową z żurawiną. Ciasto zwiń w rulon. Po wierzchu posmaruj struclę roztrzepanym białkiem.
Struclę z serem i żurawiną piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 25 minut.
Wystudzoną struclę udekoruj cukrem pudrem i lukrem.