Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe strucla z serem i żurawiną. Przepis jest na tyle prosty, że poradzą sobie z nim nawet początkujący kucharze. Wystarczy arkusz ciasta drożdżowego, 500 g sera z wiaderka, 2 garście suszonej żurawiny, żółtka i odrobina cukru. Struclę przed podaniem warto udekorować lukrem i cukrem pudrem.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 775
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12600
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 775
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12600
Składniki
Twaróg wymieszaj z żółtkami, cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Dodaj suszoną żurawinę.
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego. Na wierzchu rozsmaruj masę serową z żurawiną. Ciasto zwiń w rulon. Po wierzchu posmaruj struclę roztrzepanym białkiem.
Struclę z serem i żurawiną piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 25 minut.
Wystudzoną struclę udekoruj cukrem pudrem i lukrem.