Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 541
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 779
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 541
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 779
Składniki
Wykonanie: Dno naczynia żaroodpornego posmarować oliwą, wyłożyć biszkoptami, następnie truskawkami. Żółtka utrzeć z cukrami a pianę ubić na sztywno. Resztę biszkoptów pokruszyć i wymieszać z migdałami ( 1 łyżkę odłożyć), żółtkami i pianą. Delikatnie wymieszać, wyłożyć na truskawki i posypać odłożonymi migdałami. Wstawić do nagrzanego piekarnika 170 stopni na 30 minut. Upiec na złoto i podawać na ciepło.