Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto już pomyślec o świętach i w zwiazku z tym, przedstawiam pyszne ciasto, piernik ze sliwkami.
Jeden z wariantów użycia sałatki z tuńczyka. Bardzo smaczne quesadillas na pi...
Odsłon: 63
Proste i szybkie do przygotowania, pełne smaku, sycące danie, które na pewno...
Odsłon: 580
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 1247
Suszony koperek doskonale sprawdzi się w każdej kuchni w zimie.
Odsłon: 52
Jeden z wariantów użycia sałatki z tuńczyka. Bardzo smaczne quesadillas na pi...
Odsłon: 63
Proste i szybkie do przygotowania, pełne smaku, sycące danie, które na pewno...
Odsłon: 580
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 1247
Suszony koperek doskonale sprawdzi się w każdej kuchni w zimie.
Odsłon: 52
Składniki
wykonanie ciasta; Oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem, miodem i miękkim masłem. Mąkę przesiać z kakaem i sodą. Do zmiksowanej masy jajecznej stopniowo i na przemian dolewać mleko i suche składniki, aż do wyczerpania składników. Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z powstałą masą. Dno foremki wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć śliwki i zalać ciastem. Piec 50 do 60 minut w 160-150* lub do suchego patyczka Wykonanie polewy; Śmietankę podgrzać, wyłączyć i dodać pokruszoną czekoladę. Mieszać, aż powstanie gęsty czekoladowy sos. Smacznego.