Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo smaczne kakaowe ciasteczka z rodzynkami, żurawiną, czekoladą i przyprawą do piernika. Polecam.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4123
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 54
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 21
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4123
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 54
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 21
Składniki
Mąkę, cukier, sól, proszek, kakao i przyprawę do piernika wymieszaj, dodaj jajko, oraz rozpuszczone i wystudzone masło oraz śmietanę, zarób ciasto dodaj pokrojoną czekoladę oraz rodzynki i żurawinę.
Z ciasta odrywaj małe kawałki i formuj kulki i ułóż na papierze do pieczenia na kratce do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec około 15 minut. Przechowuj w szklanym lub metalowym pojemniku.