Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka robi się całkiem bezstresowo, nawet z dużą przyjemnością. Można przygotować ich więcej i spakować do pudełek . Będą jak znalazł kiedy najdzie nas ochota na coś słodkiego.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 843
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8247
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13102
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 429
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 136
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2263
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 843
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8247
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13102
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 429
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 136
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2263
Składniki
Mąkę z cukrem pudrem przesiewamy do miski, dodajemy cukier migdałowy , cynamon, imbir, sól oraz zmielony mak. Schłodzone masło kroimy w drobne cząstki, dodajemy do mąki i zagniatamy. Jeżeli składniki nie będą chciały się połączyć, dodajemy 1 łyżkę zimnej wody. Wyrobione ciasto, zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na około 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 1 cm, wierzch lekko smarujemy zimną wodą i wycinamy ciasteczka. Przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 175°C - 185°C przez ok. 11-12 minut.